Wolf therapie

Wolf (m.; wolven), wolvin (v.)[Lat. lupus, Gr. lukos},
1 Wolven leven in roedels met een sociale structuur.

Handtherapie

De hand is misschien wel het mooiste gereedschap dat we bezitten. Elke dag hebben we onze handen nodig om onszelf en elkaar te verzorgen, te werken, te sporten, muziek te maken, ons te verplaatsen en lief te hebben. Bij klachten aan de hand/pols/ arm kan dit opeens niet meer vanzelfsprekend zijn.

Bij Therapie Wolf kunt u terecht met hand en polsklachten ten gevolge van letsel bij een ongeval, na een operatie, bij overbelasting, slijtage of een aandoening. De meest voorkomende verschijnselen zijn; verminderd functioneren, pijn, stijfheid, overbewegelijkheid, standsafwijkingen en gevoelsstoornissen.

Voorbeelden van aandoeningen waarvoor u bij ons terecht kunt zijn:

  • Reuma
  • Slijtage (artrose)
  • Peesontstekingen
  • Dupuytren
  • Quervain
  • Carpaal Tunnel Syndroom
  • Botbreuken
  • Triggerfinger

De behandeling

Tijdens de behandeling kunnen verschillende zaken aan bod komen. Hierbij kun je denken aan: littekenbehandeling; oedeembehandeling en wondzorg; verbeteren van de bewegelijkheid, kracht en coördinatie; inzet spalken en braces. Verder worden het ergonomisch gebruiken van gewrichten en spieren aangeleerd, andere manieren van het uitvoeren van activiteiten geprobeerd en de nodige hulpmiddelen ingezet.
Doel van de behandeling kan zijn dat de klacht verdwijnt of vermindert, maar ook het leren omgaan met blijvende beperkingen.

Fysiotherapie en ergotherapie

Binnen Therapie Wolf worden bij hand-polsklachten een gespecialiseerde handtherapeut (fysiotherapeut) en/of een ergotherapeut ingezet.
De combinatie van beide therapeuten kan van toegevoegde waarde zijn met name op momenten dat de klachten complex en/of chronisch zijn en/of van grote invloed zijn op het dagelijkse leven.

Samenwerking

De handtherapeut en ergotherapeut werken nauw samen met de plastisch-, orthopedisch- en traumachirurgen en de revalidatieartsen van de diverse ziekenhuizen en (hand)klinieken.
De handtherapeut is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Handtherapeuten(NVHT)

Praktische informatie

Handtherapie is mogelijk via verwijzing van de huisarts of de specialist. Ook zonder verwijzing is zowel behandeling van de handtherapeut (fysiotherapeut) als ergotherapeut mogelijk. Neem voor meer informatie contact op met de praktijk.

Samen bewegen naar beter