Wolf therapie

Wolf (m.; wolven), wolvin (v.)[Lat. lupus, Gr. lukos},
1 Wolven leven in roedels met een sociale structuur.

Ruiter in Balans

Ruiter in Balans is een doorlopend trainingsprogramma speciaal voor ruiters die het beste uit zichzelf en hun paard willen halen. Het maakt niet uit of je wedstrijden rijdt of alleen voor de lol.

 Het doel van Ruiter in Balans is het ontwikkelen van het  “ruitergevoel“  en het daardoor verkrijgen van een onafhankelijke zit”.  Je bent dan instaat om meerdere acties, zoals hulpen geven, tegelijkertijd en onafhankelijk uit te voeren. De ruiter blijft hierbij goed in balans en dat geldt dan ook voor het paard.

Je zult merken dat je paard veel adequater reageert op de hulpen en dat je minder hulpen nodig hebt om een effect te krijgen.

De basis van het Ruiter in Balans is het ontwikkelen en verbeteren van balans, conditie, lenigheid, coördinatie en stabiliteit.  Tijdens het programma leer je wat de invloed van je eigen balans op die van je paard. Dit effect kun je gebruiken om je paard beter te laten lopen.

Een ander, heel belangrijk aspect bij het ontwikkelen het ruitergevoel is het bewust zijn van spanning en ontspanning. Spanningen van de ruiter worden overgebracht naar het paard met als gevolg dat het paard ook gespannen raakt.

Voor je het weet belandt je in een vicieuze cirkel en is paardrijden niet meer leuk.

In het programma leer je hoe je dit probleem kunt voorkomen of de cirkel kunt doorbreken.

 De lessen van het programma worden verzorgd door Corrien Duin en Bernard Wolf.

Beiden zijn fysiotherapeut en gespecialiseerd in de balansfuncties en trainingen. Zij zijn ook ervaringsdeskundigen op het gebied van paardrijden en lesgeven.

Een trainingsuur kent een klassikaal gedeelte en een gedeelte waarin ruimte is voor individuele begeleiding. De individuele begeleiding richt zich specifiek op de problematiek welke is aangegeven tijdens het intake gesprek.

Ruiter in Balans is een doorlopend programma. Dat betekent dat je op ieder moment kunt

“instromen”. Er vindt altijd een intake gesprek plaats. Daarin worden je wensen en je eventuele problemen geïnventariseerd. Op basis van dit gesprek wordt een individueel programma opgesteld. Ook wordt een afspraak gemaakt wanneer Corrien en/of Bernard bij je komt kijken als je aan het rijden bent waarbij dan ook video-opnamen gemaakt worden. Hiermee kunnen we je houding en het effect daarvan op je paard evalueren.

Wat kost het? Elke deelnemer koopt een abonnement voor 10 trainingsuren. Dit abonnement kost 90 euro en is 13 weken geldig. Op deze manier is het mogelijk om gemiste training in te halen.

Samen bewegen naar beter