Wolf therapie

Wolf (m.; wolven), wolvin (v.)[Lat. lupus, Gr. lukos},
1 Wolven leven in roedels met een sociale structuur.

Slaapoefentherapie

Slaapproblemen zijn van grote invloed op je dagelijks welbevinden.

Wanneer u slecht slaapt of slaap tekort komt, heeft u hier last van in uw dagelijks functioneren. Chronische slapeloosheid heeft gevolgen voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Wetenschappelijk onderzoek bewijst dat slaapproblemen leiden tot een verhoogde kans op hart- en vaatziekten, diabetes type II, overgewicht, Alzheimer, borstkanker, chronische pijn, angst, depressie en (verkeers)ongevallen.

Wat is slaapoefentherapie?

Oefentherapeuten richten zich met name op ‘zachte’ slaapproblemen, zoals insomnia, hypersomnia en bioritmeproblematiek. ­
Slaapproblemen kunnen meerdere oorzaken hebben en daarom zoekt de oefentherapeut met u naar oorzaken op biologisch, ­psychologisch en sociaal vlak. Daarnaast kan sprake zijn van kwetsbaarheidsfactoren en/of in stand houdende factoren.
Slecht slapen heeft een grote gedragsmatige component. Een oefentherapeut helpt mensen door middel van bewustwording en ­gedragsverandering.

De Slaapoefentherapeut bekijkt met u het slapen vanuit een 24 uurs visie. De invloeden van de dag lopen door in de nacht en de gevolgen van de (slechte) nachtrust weer in de daaropvolgende dag.
Slaapoefentherapie richt zich op het doorbreken van deze vicieuze cirkel waarin u bent terechtgekomen. U krijgt uitleg over slapen en slaaphygïene adviezen. U leert uw eigen patronen herkennen die de slaap kunnen verstoren. Zo nodig krijgt u ademhalings- en ontspanningsoefeningen en oefeningen om het hoofd ‘uit’ zetten. Daarnaast leert u door cognitieve gedragstherapie weer positief of neutraal te denken en handelen.

Vergoeding

Slaapoefentherapie wordt vergoed uit het aanvullende pakket van je zorgverzekering. Hoeveel behandelingen is per pakket verschillend. U kunt zonder verwijzing bij ons terecht maar overleg met uw huisarts is altijd verstandig.

Samen bewegen naar beter