Wolf therapie

Wolf (m.; wolven), wolvin (v.)[Lat. lupus, Gr. lukos},
1 Wolven leven in roedels met een sociale structuur.

ParkinsonNet

ParkinsonNet is een landelijk netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van parkinsonpatiënten. Meer dan 2700 zorgverleners, zoals neurologen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, diëtisten en logopedisten zijn aangesloten bij dit netwerk.

Complexe aandoening

De ziekte van Parkinson is een complexe aandoening waarbij veel problemen kunnen ontstaan met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn moeite met lopen, aankleden, spreken of eten. Er zijn vaak meerdere zorgverleners betrokken bij de behandeling van een parkinsonpatiënt. Het is daarom belangrijk dat zorgverleners niet alleen deskundig zijn, maar ook dat de behandelingen goed op elkaar zijn afgestemd.

Deskundigheid dichtbij

Bij Therapie Wolf zijn meerdere behandelaars aangesloten bij ParkinsonNet; de fysiotherapeut, diëtist, de ergotherapeuten, maatschappelijk werker en de logopedist. Zo is ook op Texel een optimale zorg voor parkinsonpatiënten gewaarborgd. De korte lijnen binnen de praktijk maken bovendien een goede afstemming van de behandelingen mogelijk als er meerdere disciplines tegelijkertijd bij betrokken zijn.

Gebundelde kennis