Wolf therapie

Wolf (m.; wolven), wolvin (v.)[Lat. lupus, Gr. lukos},
1 Wolven leven in roedels met een sociale structuur.

Oefentherapie (Cesar/Mensendieck)

Een oefentherapeut biedt hulp bij klachten die te maken hebben met het houdings- en bewegingsgedrag. Hierbij kunt u denken aan rug- en nekklachten, pijn in de gewrichten (bekken, knie-enkel-voet, arm-schouder-pols), klachten bij chronische aandoeningen aan het houdings- en bewegingsapparaat, houdingsafwijkingen (bijvoorbeeld scoliose), (spierspannings)hoofdpijn en hyperventilatie.

Aanleren van gezond beweeggedrag

De oefentherapeut is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag en kijkt samen met u naar uw lichaamshouding en manier van bewegen tijdens dagelijkse activiteiten. Wat gebeurt er als u zit, loopt of andere bewegingen maakt? Welke spieren en gewrichten krijgen het daarbij zwaar te verduren? Daarbij wordt niet alleen naar de klacht gekeken, maar naar het hele lichaam. Ook wordt rekening gehouden met de situatie waarin u zich bevindt en met uw dagelijkse activiteiten. De oefentherapeut bij kijkt dus niet alleen naar uw houding, maar ook naar uw leef- en werkomgeving, sociale en mentale omstandigheden.

Door middel van gerichte oefeningen en adviezen gaat u thuis zelf aan de slag, waarbij de oefeningen dienen als ondersteuning om een juiste houding of beweging aan te kunnen nemen en vol te kunnen houden.

Verwijzing niet nodig

De oefentherapeut is direct toegankelijk, een verwijzing van de huisarts is dus niet noodzakelijk.

Slaapoefentherapie

De oefentherapeut behandelt uw slaapproblemen en de daaruit volgende menatle klachten vanuit een 24-uursvisie. De invloeden van uw dag lopen door in de nacht en daarbij zullen de gevolgen van uw slechte nachtrust doorlopen in de dag die er op volgt. Systematisch worden de onderliggende redenen van uw klachten en het slaapprobleem inzichtelijk gemaakt en samen met u aangepakt en opgelost.

Meer dan alleen het belang van een goede houding