Wolf therapie

Wolf (m.; wolven), wolvin (v.)[Lat. lupus, Gr. lukos},
1 Wolven leven in roedels met een sociale structuur.

Personal training

De personal trainer bij Therapie Wolf heeft veel ervaring met het werken met groepen. Hij ziet altijd mogelijkheden om mensen op een leuke manier te laten bewegen. Niet de fysieke beperkingen staan centraal, maar het samen plezier beleven aan bewegen en sporten.

Samen bewegen

Waar de fysio- en oefentherapeuten meestal individueel met mensen werken, vanuit een diagnose en met individuele behandeldoelen, werkt de personal trainer doorgaans groepsgewijs. De doelen zijn meer algemeen, zoals het vergroten van uithoudingsvermogen, conditie en kracht. Er wordt gezocht naar ieders mogelijkheden om te (blijven) bewegen, ondanks fysieke beperkingen. Het samen plezier maken in bewegen en sporten is daarbij een belangrijk uitgangspunt. Want plezier motiveert om door te gaan en het vol te houden!

De vaste begeleider van meerdere beweeggroepen:

  • Balansgroepen, voor ouderen met balansproblemen
  • ‘Bolder’ groepen, voor medewerkers van sociale werkplaats De Bolder en voor mensen met een verstandelijke beperking
  • Algemene beweeggroepen, voor iedereen die wil werken aan conditie, uithoudingsvermogen en kracht. Vaak gaat het om mensen die reeds individuele fysiotherapie hebben gehad, maar die zelf graag verder willen werken aan het vergroten van hun conditie of kracht. De fysiotherapeut verwijst ze dan door.
  • Aqua movement, voor mensen die op het rustigste niveau willen bewegen omdat ze minder belastbaar zijn. Deze groep beweegt in het water. Dit heeft als voordeel dat het lichaam minder belast wordt door de zwaartekracht en dat bewegen daardoor makkelijker gaat.
  • De groep oefent in het zwembad bij hotel Opduin in De Koog.

Individuele begeleiding

Naast groepen begeleidt de personal trainer ook individueel. Het gaat dan om mensen die een specifiek beweeg- of sportief doel hebben, bijvoorbeeld omdat ze weer willen sporten na een (langdurige) blessure of ziekte. Als zij zijn uitbehandeld bij de fysiotherapeut, kan deze hen doorverwijzen om bij de personal trainer verder te werken aan hun persoonlijke beweegdoelen.

Korte lijnen

Er zijn korte lijnen tussen de personal trainer en de therapeuten binnen de praktijk. Als er klachten zijn die mogelijk behandeld of beoordeeld moeten worden door de fysiotherapeut of oefentherapeut, verwijst hij deze door. Bij twijfel vindt er altijd overleg plaats.

Bij afwezigheid nemen de fysiotherapeuten de begeleiding van de beweeggroepen waar.

Adriaan van Rijsselberghe

De personal trainer bij Therapie Wolf is Adriaan van Rijsselberghe, die als lifestyle trainer en personal coach tevens werkt vanuit zijn eigen bedrijf. Kijk voor meer informatie op zijn website: www.personaltrainingtexel.nl

Ervaar persoonlijk het plezier van bewegen