Gerda van Vliet

Gerda van Vliet

In 1978 studeerde ik als fysiotherapeut af in Groningen. Daarna werkte ik met veel plezier op kinderdagverblijven voor meervoudig complex gestoorde kinderen in Soest en Capelle aan de IJssel. In diezelfde periode volgde ik de kindervariant van de opleiding Neuro Developmental Treatment.

In 1982 verhuisde ik naar Texel en vanaf 1984 werk ik bij Therapie Wolf, toen nog de Polikliniek voor Fysiotherapie, welke was gevestigd in het Verpleeghuis op Texel en “bemand” werd door Bernard Wolf en één andere collega. De groei van “klein” naar “groot en multidisciplinair” heb ik dus volop meegemaakt.

Ik werk graag en veel met kinderen van 0 tot 18 jaar met de meest uiteenlopende problemen van het bewegingsapparaat. Daarnaast werk ik met jong-volwassenen en ouderen, meestal met complexe, vaak neurologische problemen. Dat is een fijne combinatie, waarbij ik me steeds weer kan verbazen over de grote verschillen, maar ook de verrassende overeenkomsten tussen de diverse leeftijdsgroepen. In de loop der jaren volgde ik cursussen als Sensorische Integratie, General Movements (observatie van de kwaliteit van bewegen bij zuigelingen), Loop- en Ganganalyse, de Methode Feldenkrais, en verschillende cursussen gericht op het kunnen afnemen van diverse testmethodes, zoals de Movement ABC, de BSID lll en PCM (Plagiocephalometrie; schedelmeting bij baby’s).

Sinds de komst van Laura Boon, kinderoefentherapeut in onze praktijk, hebben we de fysiotherapeutische en oefentherapeutisch zorg voor kinderen verder uit kunnen breiden en optimaliseren en dat zullen we in de toekomst zeker blijven doen.

Functie

Fysiotherapeut

E-mail

Samen Sterk