Josien Wolf

Josien Wolf

In 1997 heb ik Texel verlaten om in Alkmaar de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk (SPW) te volgen. Na het behalen van mijn diploma ben ik aan de Hogeschool van Utrecht verder gaan studeren in de richting Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH). Na het behalen van deze bachelor leek het mij interessant deze studie te combineren met het onderwijs en ben ik direct verder gegaan aan de Pedagogische academie voor het basisonderwijs (PABO). Ik ben vervolgens in Gouda terecht gekomen in het speciaal onderwijs op een school voor zeer moeilijk lerende kinderen. Hier heb ik ruim acht jaar veel ervaring op mogen doen in het werken met kinderen en jongeren met speciale (leer)behoeften, met name met kinderen waar sprake is van een stoornis binnen het Autisme Spectrum (ASS). Ik heb mij nog meer kunnen specialiseren op dit gebied tijdens de Master Special Educational Needs, waarin ik alle aangeboden leerstof direct kon toepassen in de praktijk.

Eenmaal teruggekeerd op het eiland ben ik toegetreden tot het maatschap van Therapie Wolf. Hierbinnen ben ik een nieuwe uitdaging aangegaan door als praktijkcoördinator aan het werk te gaan. Dit betekent dat ik verantwoordelijk ben voor alle regelzaken in en om de praktijk. Naast de werkzaamheden achter de schermen, ben ik werkzaam als gezondheidszorg maatschappelijk werker in het behandelteam van de Poliklinische Revalidatie van het Noord West Ziekenhuis (NWZ) op Texel.

Naast deze werkzaamheden ben ik bestuurslid van Stichting ‘Hoera het is vandaag!’ Deze stichting zet zich in zet zich in voor de gezondheid van kinderen. Wij hebben als doelstelling om vanuit een positieve benadering kinderen bewust te maken van een mentaal en lichamelijke gezonde leefstijl. 

Functie

Praktijkcoördinator en Maatschappelijk werk

Telefoon

06-53171951

E-mail

Samen Sterk