Laura Boon

Laura Boon

Mijn naam is Laura Boon en ik werk als oefentherapeut Cesar en kinderoefentherapeut. In 2012 ben ik in Utrecht afgestudeerd als oefentherapeut Cesar en daarna direct doorgegaan met de tweejarige post-HBO opleiding Kinderoefentherapie. Tijdens deze opleiding heb ik verschillende waarnemingen door heel Nederland gedaan, om vervolgens in september 2014 volledig terug te keren naar Texel.


Als oefentherapeut werk ik voornamelijk met mensen met houdings- en bewegingsgerelateerde klachten. Door samen met de patiënt te kijken naar de oorzaak van de klacht, gaan we deze door middel van een ander houdings- en beweeggedrag, proberen te verdwijnen, verminderen en/of voorkomen. Het leukste hiervan vind ik dat je uitgaat van de (bewegings)mogelijkheden van de patiënt, waarbij je rekening houdt met zijn/haar omgeving, leefstijl en dagelijkse activiteiten. Daarnaast geef ik samen met collega’s 1x per week met veel plezier de balansgroep.


Als kinderoefentherapeut en kinderfysiotherapeut i.o. werk ik voornamelijk met kinderen met problemen in de motorische ontwikkeling. De kinderen met problemen in de grof motorische ontwikkeling zie ik op de praktijk en de kinderen met fijn- en schrijfmotorische problemen met name op de basisscholen. Deze afwisseling spreekt mij erg aan.
Naast de specialisaties heb ik ook de cursus Plagiocephalometrie gevolgd; dit is een meetinstrument voor baby's met een voorkeurshouding en asymmetrische schedelvorming. Het uitvoeren van de meting en het behandelen vindt altijd plaats bij de kinderen thuis, een van de leukste onderdelen van ons vak!
In 2017 ben ik gestart met de driejarige masteropleiding tot Kinderfysiotherapeut. Wegens de geboorte van mijn jongste zoontje ben ik er een jaartje tussenuit geweest, maar in september 2019 weer gestart in het tweede jaar. In 2021 hoop ik de specialisatie af te ronden.

Functie

Oefentherapeut

E-mail

Samen Sterk