Marieke Wetsteen

Marieke Wetsteen

Mijn naam is Marieke Wetsteen en ik ben in 2016 afgestudeerd als diëtist aan de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens mijn opleiding heb ik werkervaring opgedaan binnen twee verpleeghuizen in Haarlem. Ik heb daar gewerkt op de afdelingen somatiek, revalidatie, (jong) dementerenden en psychogeriatrie.
Na mijn opleiding mocht ik meteen aan de slag als diëtist op Texel samen met Tamara Zijm. Door deze kans ben ik trotse deelnemer in het multidisciplinaire behandelteam van Therapie Wolf. Het samenwerken met de verschillende disciplines vind ik erg uitdagend, omdat het leidt tot nog betere zorg.

In de afgelopen jaren dat ik werkzaam ben als diëtist heb ik mij gespecialiseerd in het maag- darmgebied. Hierdoor kan ik veel mensen die meestal al jaren rondlopen met maag,- en-/ of darmklachten zoals obstipatie, diarree, winderigheid, een opgeblazen gevoel of pijn helpen om met voeding de klachten te verminderen of zelfs helemaal te laten verdwijnen. Verder heb ik mij gespecialiseerd in voedselallergieën en overgevoeligheden wat vaak weer samenhangt met maag,- en darmklachten.

Daarnaast begeleid ik veel mensen die willen afvallen of bijvoorbeeld hun diabetes willen omkeren om indien haalbaar medicatie af te bouwen volgens de keer diabetes 2 om methode. Verder ben ik geschoold in Bariatrische Chirurgie waardoor ik mensen in het voor- en na traject van Bariatrische chirurgie kan begeleiden.

Verder vindt ik het erg leuk om kinderen te begeleiden op het gebied van voeding en leefstijl. Als kinderdiëtist zie ik veel verschillende hulpvragen zoals kinderen die graag willen groeien naar een gezond gewicht maar ook kinderen die een groeiachterstand hebben of regelmatig last hebben van buikpijn, obstipatie of bijvoorbeeld een voedselallergieën hebben.

Mijn aandacht gaat uit naar afvallen, diabetes, kinderen, maag- darmklachten en het FODMAP dieet.

Functie

Diëtist

Telefoon

06-12785925

E-mail

Samen Sterk