Nienke Melching

Mijn naam is Nienke Melching en ik ben sinds 1 januari 2019 werkzaam als diëtist op Texel.
Al sinds mijn opleiding richt ik mij voornamelijk op kwetsbare ouderen. Tijdens de opleiding heb ik gewerkt in verschillende verpleeghuizen op de revalidatieafdeling, PG en somatiek. Tijdens mijn afstudeerscriptie heb ik onderzoek gedaan naar het meten van het spiermassa bij kwetsbaren ouderen die aan het revalideren waren in het verpleeghuis.

Na mijn opleiding ben ik werkzaam geweest als diëtist in Den Helder tot er werk vrij kwam bij Therapie Wolf.. Voor de liefde én het werk ben ik naar Texel verhuisd. Ik werk samen met mijn collega diëtisten intensief samen met Therapie Wolf waar ik mij erg thuis voel en ik ben blij dat ik deel mag uitmaken van het team.
Jullie zullen mij vooral tegen komen in verpleeghuis Hollewal en de Gollards. Daarnaast ga ik het hele eiland over om cliënten die niet meer in staat zijn om naar de praktijk te komen aan huis te bezoeken. Ik begeleid voornamelijk kwetsbare ouderen met ondervoeding, onbedoeld gewichtsverlies, drink- en sondevoeding, geriatrie, sarcopenie en wondgenezing.

Ik vind het belangrijk om maatwerk te leveren, elke situatie is anders en het dieetadvies moet bij de cliënt passen. Of het nu gaat om aankomen of afvallen, het is belangrijk dat het advies aansluit bij de wensen en levensstijl van de cliënt. Mijn passie is om samen met de cliënt te kijken naar de mogelijkheden om het gewenste resultaat te behalen.

Het afgelopen jaar heb ik de Post HBO sondevoeding en de POST HBO Voeding, Medicatie en Geriatrie afgerond wat ik goed kan toepassen in de praktijk.
Mijn specialisaties zijn ondervoeding, onbedoeld gewichtsverlies, een verminderde eetlust, spiermassaverlies, geriatrie, revalidatie en de inzet van drinkvoeding en sondevoeding.

Functie

Diëtist

Telefoon

06-12785925

E-mail

Samen Sterk