Personal training

De personal trainer bij Therapie Wolf ziet altijd mogelijkheden om mensen op een leuke manier te laten bewegen. Niet de fysieke beperkingen staan centraal, maar het samen plezier beleven aan bewegen en sporten.

Personal training

Heeft u geen tot weinig conditie of ervaart u fysieke beperkingen? Zit u laag in uw energie en weet u niet hoe u dit kunt veranderen? Of heeft u een specifiek doel op het gebied van sport? De personal trainer helpt op ieder niveau, van lage tot hoge intensiteit, met of zonder beperkingen. De personal trainer helpt u om op fysiek en mentaal niveau de balans te herstellen en te verbeteren door per training gebruik te maken van uw vermogen op dat moment. Hierin staat het ervaren van plezier tijdens de trainingen centraal, want dit motiveert om door te gaan en het vol te houden.

Individuele trainingen

Uw vermogen/energie kunt u vergelijken met de inhoud van een tank en uw kracht/motor bepaalt de intensiteit waarmee u kunt trainen. De snelheid waarmee uw tank leeg is en waarmee deze weer kan worden aangevuld is per persoon verschillend en hoe u hiermee om gaat is bepalend voor uw energiebalans. Met behulp van Smartwatches geeft de personal trainer inzicht in uw energiebalans en conditie. Dit laat zien wat uw lijf per dag verbruikt enwat uw lichaam nodig heeft om weer te kunnen herstellen. Vervolgens wordt er per training gekeken naar uw vermogen en welke oefeningen zowel plezierig als uitdagend zijn. Op die manier boekt u op een duurzame manier vooruitgang. Deze manier van trainen maakt het mogelijk om ook met fysieke beperkingen te kunnen bewegen.

Groepstrainingen

Naast individuele trainingen kunt u ook meedoen aan groepstrainingen. Hierbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met hetpersoonlijk vermogen van ieder individu,waardoor de kans op overbelasting wordt geminimaliseerd en de persoonlijke vooruitgang bevorderd wordt. De trainingen variëren van krachttraining tot yoga en van bootcamp tot balanstraining. Hierbij worden conditie, kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen en balans getraind.

Samenwerking

In samenwerking met de diëtiste en andere therapeuten kunnen we een volledig behandeltraject ontwikkelen.Door intercollegiaal overleg en de korte lijnen tussen de personal trainer en therapeuten is het mogelijk om nog betere en doeltreffendere begeleiding te geven.

Ervaar persoonlijk het plezier van bewegen