Tamara Zijm

Tamara Zijm

Mijn naam is Tamara Zijm. Ruim 10 jaar geleden ontstond het idee om als diëtist aan het werk te gaan op Texel. Na mijn opleiding voeding en diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam ben ik direct aan de slag gegaan als diëtist bij Therapie Wolf. Mijn streven is om gezonde voeding en een gezonde levensstijl onder de aandacht te brengen. Mijn uitgangspunt is dat eten gezond maar vooral ook lekker en gezellig moet zijn!
In de afgelopen jaren heb ik samen met mijn collega diëtisten laten zien dat we naast het begeleiden bij afvallen voedingszorg kunnen bieden op veel verschillende aandachtsgebieden. Denk hierbij aan ondervoeding, wonderstel en het opbouwen van spiermassa bij kwetsbare doelgroepen. Hierdoor worden we steeds vaker ingeschakeld bij complexe hulpvragen waar in een goede voedingstoestand een enorm belangrijk rol speelt.


In de afgelopen jaren heb ik veel verschillende scholingen gevolgd zoals Voeding & Diabetes, Keer Diabetes 2 om, de 1e 1000 dagen van het leven, Bariatrische chirurgie, Kwetsbaarheid bij ouderen door ´Sarcopenie´ en Voeding bij de ziekte van Parkinson. Verder ben ik onlangs afgestudeerd als Leefstijlcoach waardoor ik naast dieetadvisering ook de Gecombineerde Leefstijl Interventie mag aanbieden. Als diëtist en leefstijlcoach hoop ik veel mensen te kunnen begeleiden op weg naar een gezondere leefstijl.


Veel kinderen op Texel kennen mij via ‘Hoera, het is vandaag’. Ik ben mede oprichtster en bestuurslid bij de stichting waarin we ons inzetten op het gebied van een gezonde levensstijl voor alle kinderen op Texel met als hoogtepunt de Gezondheidsbeurs Hoera, het is vandaag die in maart 2020 weer gaat plaatsvinden.
Mijn aandacht gaat uit naar begeleiding bij afvallen, diabetes, hypertensie, hypercholesterolemie, leefstijl coaching, eetstoornissen en de Ziekte van Parkinson.

Functie

Diëtist

Telefoon

06-12785925

E-mail

Samen Sterk